Ledenklankbord
< TERUG NAAR OVERZICHT

14 April 2016

Advertentie (malafide?)

Beste,

Wij hebben vandaag bezoek gehad van een zogenaamd bedrijf die ons een advertentie wilden aansmeren voor een tijdschrift van F.O.D. (ik dacht dienst financi├źn) genaamd FISCALO. Deze hadden gisteren gebeld naar mijn collega om te vragen of we ge├»nteresseerd waren om een advertentie te plaatsen in Fiscalo daar we dit al zogezegd eerder ben hen hadden gedaan. Mijn collega had daar op geantwoord dat ze mochten komen indien dit inderdaad ging over een herhaling. Maar dat ze ook de advertentie van de vorige keer moesten meebrengen. Hij had ook meegegeven dat ze dit met nog 2 medezaakvoerders van het bedrijf mochten afspreken indien nodig. Ze belden met volgend gsm-nummer 0494646402.

Er kwam deze middag een man langs met een papier om te tekenen (met doorschrijfmogelijkheid) en dan ook nog een papier achteraan vastgeniet waar ik ons kaartje mocht opkleven, ik denk dat ze dit dan gingen gebruiken als advertentie. Ze hadden de vorige advertentie niet mee, dus dit was al verdacht. Hij wilde de persoon die aan de telefoon was geweest spreken. Uiteindelijk zeiden we toch dat we de vorige keer niet konden herinneren dat wij bij hen een advertentie hadden geplaatst. Toch drongen ze echter aan om te tekenen. De meneer in kwestie zei dat hij maar een bode was en zou bellen naar zijn baas. Ik heb die persoon dan ook aan de lijn gehad en die kon niet uitleggen waarom hij de dag ervoor had gezegd dat wij al eerder geadverteerd hadden. Hij wou echter de persoon van gisteren spreken. Die kon op dat moment niet aan de lijn komen. Hij ging na een uurtje dan nog eens terugbellen. Maar hebben tot dusver niks meer gehoord.

Wij geven dit toch even mee omdat we vorig jaar al een gelijkaardig fenomeen hebben meegemaakt en toen wel hadden getekend. Wij zijn er toen onderuit kunnen komen met de aangeving dat wij enkel moesten betalen als het boekje gedrukt was en ons opgestuurd moest worden voor wij zouden betalen. Die hadden toen wel een advertentie mee, maar die was gehaald uit een boekje waar wij wel in adverteren.

Ik weet niet of mijn verhaal nu veel zal opbrengen maar wij willen niet dat er toch mensen zouden tekenen en moeten betalen omdat ze goedgelovig zijn.


Met vriendelijke groeten,
Liselot
I.o.v. Steenhouwerij Van den Braembussche bvba

Balgerhoeke 85A - 9900 Eeklo Belgium

www.steenhouwerij.be - info@steenhouwerij.be
+32 (0) 9 377 22 62 - +32 (0)479 56 37 05
Fax +32 (0) 9 377 53 71
BTW BE 0550.584.173