Ledenklankbord
< TERUG NAAR OVERZICHT

8 February 2016

zaterdag 7 mei

Elk jaar wordt in het Hemelvaartweekend de 1000 km tegen kanker gereden. Honderden teams van maximum 8 renners (waaronder de gekende Eeklose Kilometervreters) rijden gedurende vier dagen elke dag een lus van 250 km vanuit Mechelen. Halverwege deze lus, na 125 km, worden renners, volgers en enthousiaste supporters ontvangen in een gaststad. Dit jaar is naast Mol, Tienen en Torhout, ook EEKLO erbij, op ZATERDAG 7 MEI.

Als gaststad wordt er heel wat van ons verwacht. Eerst en vooral is er De Langste Erehaag: een wedstrijd tussen de vier steden om de dichtst bevolkte en mooiste Erehaag te vormen waartussen de 700 fietsers aankomen. Deze Erehaag zal gevormd worden van aan het begin van de Oostveldstraat tot aan de aankomstboog in de Burg. Lionel Pussemierstraat (aan de overzijde van de sporthal). Op die 500 meter willen we zoveel mogelijk mensen op een zo leuk mogelijke manier samenbrengen: de eerste ideeën krijgen al vorm…

Aan de achterzijde van de sporthal in de Burg. Lionel Pussemierstraat komt een Evenementendorp, waar muziek, animatie en drank- en eettentjes voor de goede en lekkere sfeer zullen zorgen. Maar daarvoor hebben we verenigingen, particulieren, scholen, enz. nodig. Een demonstratie van een turnclub, een dansinitiatie, kindergrime, een activiteit voor kleuters, lekkere soep, gezonde fruitsatés, een smoothie, … je kan en mag het zo gek niet bedenken, of het kan wel een plaatsje krijgen in het Evenementendorp. Als je hier als bedrijf wil aan meewerken, betekent dit wel dat je alles inzet voor Kom op tegen Kanker. Je haalt er dus geen opbrengsten uit. Als je dat wil kan je wel je onkosten inbrengen.
Die dag allen samen voor één goed doel !

Heb je als bedrijf ideetjes om de mensen in de Langste Erehaag iets aan te bieden? Wil je als bedrijf zichtbaar zijn in het Evenementendorp en er iets organiseren?
Misschien komt iemand van de werkgroep (Heidi Steenbeke-technische dienst, Ilse Van Coppenolle-sportdienst, Katty Van de Voorde-communicatie) langs bij jullie voor een concrete vraag.

Alvast bedankt om mee te denken om deze middag voor het goede doel mee kleur te geven…

Heb je vragen, stuur een mailtje naar info@eeklo.be